Vorter og neglesopp – Laserbehandling

Vorter

Laserbehandling av vorter/verrucae er et effektivt alternativ til tradisjonell behandling og er spesielt egnet for store eller utbredte vorter/ verrucae og vorter som ikke har respondert på tradisjonell behandling.

Hva er vorter?

Vorter er små utvekster i huden, oftest på hender, fingre og føtter. De fleste vorter blir borte av seg selv, men det kan ta lang tid.

Hva er finger- og fotvorter?

Vorter er små utvekster i huden, oftest på hender, fingre og føtter. De er typisk 4-5 mm store og har en småknudrete overflate. Vortene kan sitte enkeltvis eller i grupper. Vorter i belastningsflatene i fotsåle eller på fingre kan være ømme dersom de utsettes for trykk. Vortene kan rives opp og blø ved mekanisk påvirkning, Huden rundt fotvortene er ofte fortykket.

10-15% av alle skolebarn har vorter. De er aller vanligst i 12-15 års alderen. Forekomsten avtar med alderen.

Laserbehandling på dype vorter kan være vondt for noen, særlig barn. Det anbefales derfor å smøre på Embla krem ca 1 time før behandling. Som regel trenger man en andre behandling 2-4 uker etterpå, det skal da være behandlet ferdig.

Hva er årsaken til at vorter oppstår?

Vorter skyldes en virusinfeksjon i huden. Infeksjonen angriper hudcellene og fører til at tykkelsen og grovheten på huden øker der viruset befinner seg. Vorteviruset tilhører gruppen papilloma-virus (Humant Papillomavirus, HPV), og det finnes mer enn 150 forskjellige varianter av dette viruset.

Vorter smitter ved direkte kontakt eller via gjenstander. Det er vanlig at man smitter seg selv, slik at man overfører vorteviruset fra et sted til et annet. Dette skjer for eksempel ved neglebiting der man kan få sår under neglen med senere utvikling av vorte i såret. Vorter kan også spres til andre gjennom deling av håndkle, barbersaker, negleklipper. Fotvorter kan du få ved å gå barfot på offentlige steder hvor andre mennesker også går barfotet, som f.eks. i svømmehaller og garderober.

 

Neglesopp

Fotona sin laser er en revolusjonerende og pasientvennlig metode for behandling av neglesopp. Det er en enkel og effektiv prosedyre, laserens lys og varme trenger dypt ned i negelen og i vevet rundt. Dette resulterer til at laseren effektivt svekker og dreper neglesoppen. Normalt tenger man 3-4 behandlinger.

Sikkert, effektivt og uten bivirkninger

Laserbehandlingen utføres vanligvis fire ganger med en ukes mellomrom. Alle av neglene behandles under hver behandling, også de som ikke er infiserte. Laser lys kan også effektivt behandle sopp som har infisert hudvevet. Ved å behandle alle neglene og vevet rundt unngår man tilbakefall og man får en sikker avslutning på soppinfeksjonen.

Selv om soppen drepes raskt tar det tid før en ny og frisk negel vokser ut, ca. 12 måneder for de store og 6 måneder for de små.

Laserbehandling av neglesopp er den sikreste måten å bli kvitt soppen på.

Før og etter bilder